Alzheimeralliansen jobber for å bedre livssituasjonen til personer med demens og deres pårørende. Vi tilbyr kurs, informasjon og støtte til de som er berørt av demens, samt jobber for å øke kunnskapen og forståelsen rundt sykdommen i samfunnet.

Hva tilbyr Alzheimeralliansen?
Vi er i en oppstartsfase, men har allerede flere konkrete tilbud og planer:
Nettverk og fellesskap
- Mennesker med Alzheimer og deres pårørende kan bli en del av vårt nettverk, der vi lærer av og med hverandre i et håpsperspektiv.
- Nettverket legger til rette for både fysiske og digitale møteplasser.
- Medlemskap koster kr. 100,- per år.
Foredrag
- Vi tilbyr foredrag om hvordan man kan jobbe med håp som tilnærming i møte med Alzheimer, basert på boka Kom Alzheimer, og du skal møte motstand av Trine Hauger.
Kurs
- Vi vil arrangere kurs i bruk av håps- og styrkebaserte metoder for (pårørende og) personer med Alzheimer i tidlig fase og deres pårørende.
- Første kurs arrangeres på Nestor kurssenter i Melsomvik (Vestfold) i februar 2026.
Samarbeid med kommuner
- Vi søker samarbeid med kommuner som ønsker å prøve ut recoverybaserte samtalegrupper for personer med Alzheimer (tidlig fase) og deres pårørende.
- Oppstart av slike kurs er under planlegging i to kommuner.
Bøker og materiell
- Vi tilbyr ressurser og materiell som kan støtte mestring i hverdagen.
- Vår første utgivelse er Kom Alzheimer, og du skal møte motstand, skrevet av Trine Hauger – en personlig og innsiktsfull bok om å leve med Alzheimer i familien.
Veiene videre
Alzheimeralliansen skal bidra til å fremme livskvaliteten for mennesker med Alzheimer ,og deres pårørende, gjennom økt fokus på egne ressurser, håp og ved å fremme prosesser som bidrar til myndiggjøring og samfunnsdeltagelse. Dette kan skje gjennom etablering av selvhjelpsgrupper (nettverk), verktøyutvikling og opplæringstiltak, basert på en styrkebasert tenkesett og recoverytilnærming. Våre videre mål er:
- Utvide nettverket med flere deltakere, fagpersoner og kommuner.
- Uvikle kurs og metoder basert på tilbakemeldinger og erfaringer fra brukere.
- Arrangere workshop, konferanser o.a. med mål om å lære fra hverandre, og styrke samarbeidet mellom de menneskene som har sykdommen, pårørende, fagpersoner og tjenester med ansvar for demensomsorgen i kommunen.
- Vi vil jobbe på mange nivåer i samfunnet, og i samfunnsdebatten, for å få til et gjennombrudd for bruk av en mer recoveryorienrt demensomsorg.
- Fremme stemmene, erfaringene og deltagelsen til de har sykdommen og deres pårørende i utviklingen av det demensvennlige samfunn, der det er plass for engasjement, mening og fellesskap.
Nettverksmøter

Vi arrangerer møter for å dele erfaringer og støtte hverandre for i arbeidet med å skape oss et så godt liv som mulig, på tross av sykdommen. Tilbudet retter seg til som er medlemmer av nettverket. Ønsker du å bli medlem - ta kontakt her.
Kurs

Vi arrangerer kurs i hvordan man kan aktivisere egne ressurser, fokusere på det som fungerer godt, og det som gir håp i møte med sykdommen. Første kurset arrangeres på Nestor kurssenter i Vestfold, i februar, 2026. Les mer om kursprogrammet her.
Foredrag

Ønsker du å bestille et foredrag basert på boka Kom Alzheimer og du skal møte motstand, kan du ta kontakt med Trine Hauger, bokas forfatter, ved å send en mail direkte til henne. hauger.trine@gmail.com
.